C a m e r a !

Salam,

Hi! meh sini nak cerita meh.. I've been searching for a good quality camera for sometime now and I think I have found one, cuma belum beli lagi lah. Eyeing on one dulu k? Ok tak? Haha. Ok ok so now, meh kita tengok camera jenis apa yang saya maksud kan k?

Jeng jeng jeng...

Tadaaa! Yeah it is a Lumix, Lumix Lx-5 to be precise. Comel kan? *Angguk please*. Dia ada previous version which is Lx-3, I used to eyed on that one too, tapi di sebab kan dah keluar the new version and function has been improved, so better chose Lx-5 lah kan. Kalau nak tahu more detail, nah pi masuk sini and tengok snap shot or apa2 ke k.

Sekarang ni dok tengah nak mengumpul budget lah ni nak beli this camera and I think the one that will be my first ever camera! (which I bought myself lah kan). Dulu ada je camera tapi camera mak ayah. Haha lawok.

Ok ok, sambung cerita.. Lumix ni best, dia ada accessories dia sendiri which consist of few lenses, lense cover, vintage or bold camera cover, tripod and few more stuff. Menarik kan? Haih, bila lah nak pergi beli kan?

So Kin *Cakap dengan diri sendiri ni, jangan sibuk2*, simpan duit banyak lagi so that boleh beli cepat k. Amin!

Ok, habis dah cerita, till then.. bye!

3 comments:

RS said...

lumix punya lens bagus tapi selalu buat kulit saya nampak gelap!! hahah

shknysf said...

Hello you, eh yeke? you dah putih how can nampak gelap? hehe no wayyy. Oh and thank you for dropping by.

<3

RS said...

kulit saya putih?? tak de lah!!! mungkin sekarang cerah sikit sebab blajar kat England. sebelum uni, kulit saya gelaaaap!

Post a Comment